Innspilling av Harry Potter

Hvor i London er Harry Potter spillt inn


St Pancras International
Ved siden av King’s Cross Station er London’s største station, St Pancras International. Utenfor vil du se den neo-gothic fasaden av St Pancras hvor Weasley’s magiske Ford Anglia tar av i Chamber of Secrets.

Platform 9 3/4 Kings Cross Station
Den praktiske toglinjen vil ta deg direkte til Kings Cross, den travle endestasjonen hvor Harry, Hermine, Ronny og vennene gikk ombord i Galtvorts Express. Selvfølgelig eksisterer egentlig ikke Platform 9 3/4, men det er en bronseplakett som markerer stedet hvor den skulle stå, og en bagasjevogn halvveis gjennom veggen som er et ideell fotomotiv. I en parallell verden, ville Harry og co. ha entret toget rett nede i veien, på stasjonen JK Rowling visualiserte da hun skrev boken ("Jeg har faktisk tenkt på Euston stasjon," sa hun til BBC, "slik at alle som har vært på de virkelige plattformene 9 og 10 i Kings Cross vil innse at det ikke er en stor likhet med den plattformen i boken "). Eksteriøret er også forskjellige - Harry og Ronnys Ford Anglia begynte bilturen i det mye mer naturskjønne St. Pancras. Hvis de hadde entret toget der, ville de ha endt opp i Paris.

Picadilly Circus
En av de mest ikoniske scener fra Harry Potter and the Deathly Hallows I hvor vi ser Harry, Hermione og Ron farer igjennom London’s West End ble filmet på Piccadilly Circus. Husker du scenen der de tre heltene måtte hoppe til side for ikke å bli nedkjørt av en London buss? Kafeen hvor Harry, Hermine og Ronnys har sin cuppa. Men selv om det ikke eksisterer kan vi anbefale å dra dit - det er kryr av Death Eaters og servicen er forferdelig. Det er en enkel sak å følge i deres Deathly Hallows. Bare ta tuben til Piccadilly Circus, ta utgangen merket "Shaftesbury Avenue" og gå den veien. Cafe Attack: Piccadilly Circus/Shaftesbury Ave. Kafeen hvor Harry, Hermine og Ronnys har sin cuppa. Men selv om det ikke eksisterer kan vi anbefale å dra dit - det er kryr av Death Eaters og servicen er forferdelig. Det er en enkel sak å følge i deres Deathly Hallows. Bare ta tuben til Piccadilly Circus, ta utgangen merket "Shaftesbury Avenue" og gå den veien.

Reptilhuset i London Zoo
Som Withnail, og ja det er Withnail - som i en annen parallell, tilbrakte sine skoledager ved Harrow School - Harry tar en tur til London Zoo. En scene ble filmet i Reptile House, og du vil finne en plakett som markerer stedet. En 20 minutters spasertur over Regents Park vil bringe deg dit. Den burmesiske python (Python molurus bivittatus), som Harry har sin nærkontakt med, ble skutt i et glassmonter som normalt er hjem til en svart mamba (Snakus poisonous holy-shittus). De to er ikke vanskelig å skille fra hverandre: mambaen er mye mer giftig og mindre pratsom.

Millennium Bridge
Det tok veldig lang tid å stoppe Millennium gangbruas gyngingen, og hva annet gjør Death Eaters enn å banke den ned. Heldigvis, står den der fortsatt, og du kan gå på tvers av det uten (mye) frykt for en vassen død a la Half-Blood Prince. Fra brua kan du bare så vidt se de gotiske spirene på Houses of Parliament, som Harry og hans medlemmer av Humlesnurr-legionen suse over på kosteskaft i The Order Of The Phoenix. Lambeth Bridge, over hvor Knight Bus klemmer på The Prisoner Of Azkaban, er bare en sving i elven borte, oppstrøms.

Charing Cross Road
Leaky Cauldron pub og vertshus for trollmenn, som fungerer som en inngangsport mellom den ikke-trollkarlske verden og Diagon Alley, ligger på Muggle Street i Charing Cross Road i Londons West End. Charing Cross Road er kjent for sine spesialiserte- og brukt bokhandlere og mer generelle brukte og antikvariske butikker som gir gaten en spennende sjarm.

The Leaky Cauldron
Diagon Alley - Location: Borough Market. Den hårreisende Knight bussturen ender opp ved den hemmelige inngangen til Diagon Alley, bedre kjent som gastro-paradiset Borough Market, og det perfekte stedet for lunsj på torsdager, fredager og lørdager. Du vil mest sannsynlig heller plukke opp en kaffelatte enn en skummende seidel av butterbeer, men et gresskar pasta er ikke utelukket. Harrys Knight Bus skriker om å stanse her, ved Palmers Green, Lambeth og den ubeleilig parkert bil, for å slippe ham av på The Leaky Cauldron. Sammen med Leadenhall Market, Great Newport St og Smithfields (som er, forvirrende nok, ikke engang litt tett sammen), er Borough en av de labyrintiske surrogater for Diagon Alley, selv om det mest magiske ting du kan kjøpe her er et stykke Roquefortost.

Millennium Bridge
Det tok veldig lang tid å stoppe Millennium gangbruas gyngingen, og hva annet gjør Death Eaters enn å banke den ned. Heldigvis, står den der fortsatt, og du kan gå på tvers av det uten (mye) frykt for en vassen død a la Half-Blood Prince. Fra brua kan du bare så vidt se de gotiske spirene på Houses of Parliament, som Harry og hans medlemmer av Humlesnurr-legionen suse over på kosteskaft i The Order Of The Phoenix. Lambeth Bridge, over hvor Knight Bus klemmer på The Prisoner Of Azkaban, er bare en sving i elven borte, oppstrøms.

Westminster Tube station
Westminster Tube Station er en av hovedstasjonene Harry Potter bruker når han skal reise i Harry Potter and the Order of the Phoenix. Stasjonen måtte stenge helt under innspillingen. Westminster er an de mest historiske områder i London og ligger tett på en stor mengde av severdigheter inkludert Houses of Parliament, Westminster Abbey, Parliament Square, Downing Street og London Eye.

Dagstur med buss til Harry Potter studio > Bli med oss inn i Harry Potters magiske verden i Warner Bros studio utenfor London. Se hvordan Harry Potter filmene ble laget, og bli med bak kulissene. Vi har satt sammen en pakke med hotell, transport fra London til studio, samt inngangsbillett. Studio Tour London gir en fantastisk ny mulighet til å utforske de magiske Harry Potter filmene - den mest vellykkede film serien gjennom tidene. Denne unike turen tar deg med bak kulissene - og viser et stort utvalg av vakre filmsett, kostymer og rekvisitter. Det avslører også noen tett bevoktet hemmeligheter, blant annet fakta om de spesielle effektene som blant annet gjorde disse filmene så enormt populære over hele verden.

Magiske London: Guidet Harry Potter-vandring >
Gå i fotsporene til dine favoritt-trollmenn rundt i Londons gompeverden. Møt din lokalkjente guide i Soho og finn ut hvilket Galtvort-hus du tilhører. Gå ned den virkelige Diagonallmenningen hvor Harry kjøper sin første tryllestav i "Harry Potter og de vises stein". Deretter se inngangen til Den lekke heksekjel, det hemmelige stedet for trollmenn og hekser. I tillegg kan du stå på broen som ødelegges av dødseterne i "Harry Potter og halvblodsprinsen". Guiden din er en ekte Harry Potter-entusiast med masse rare og spennende filmtrivia. Deretter ta del i en quiz og bruk din Harry Potter-kunnskap for å få poeng. Måtte det beste huset vinne! Besøk stedene som inspirerte J.K. Rowling da hun skrev bøkene, fra Shakespears Globe til St. Pauls katedral. Gå til Kings Cross Station, hjem til plattform 9¾, hvor du kan vinne en sjanse til å ta bilde med vognen som forsvinner gjennom veggen – den perfekte suvenir for magiske folk. Omvisningen slutter her. Varighet 2,5 time.