Innspilling av Harry Potter

Hvor i London er Harry Potter spilt inn

St Pancras International
Ved siden av King’s Cross Station er London’s største station, St Pancras International. Utenfor vil du se den neo-gothic fasaden av St Pancras hvor Weasley’s magiske Ford Anglia tar av i Chamber of Secrets.

Platform 9 3/4 Kings Cross Station
Hvordan kommer du til Galtvort? Jo, du tar toget fra Plattform 9 og 3/4 på King’s Cross stasjon, selvfølgelig! Scenene fra Harry Potter og De vises stein og Harry Potter og Mysteriekammeret ble filmet på stedet på King’s Cross stasjon, faktisk mellom plattform fire og fem. Selvfølgelig vil du slite med å faktisk finne en ekte Plattform 9 og 3/4 på King’s Cross stasjon i dag. I lang tid var det en handlekurv plassert i veggen nær niende plattform, men ettersom det ble så populært, ble det flyttet og kan nå bli funnet i hovedhallen på King’s Cross stasjon, ved siden av en Harry Potter-butikk.

Picadilly Circus
En av de mest ikoniske scener fra Harry Potter and the Deathly Hallows hvor vi ser Harry, Hermione og Ron farer igjennom London’s West End ble filmet på Piccadilly Circus. Fortsetter med Harry Potter og Dødstalismanene – Del 1, var Piccadilly Circus et viktig sted i filmen da Ron, Hermione og Harry så vidt unngikk å bli truffet av en London-buss. Piccadilly Circus er selvfølgelig et svært travelt og godt kjent sted, noe som gjorde det til en utfordrende filminnspillingslokasjon i den virkelige verden. Det er absolutt et must på turen din til Harry Potter-filmsteder i London!

Millennium Bridge
Jakten på dødseterne i Harry Potter og Halvblodsprinsen ble filmet på mange steder i London, med scener som inkluderer Themsen og London Eye. Mest minneverdig er kanskje sekvensen der Millennium Bridge blir revet fra hverandre og kastet i elven. Heldigvis var dette bare ren filmisk magi, og Millennium Bridge står fortsatt. Det er en fotgjengerbro som forbinder St. Pauls katedral med Tate Modern-museet. Selvfølgelig eksisterer ikke denne broen i bøkene, da den åpnet på årtusenskiftet, som navnet tilsier, men den var tilgjengelig da filmene og senere bøker ble publisert.

Lambert Bridge
Husker du da Harry Potter tar den fantastiske tredobbeldekker nattbussen i Harry Potter og fangen fra Azkaban? I tillegg til praktiske funksjoner som du ikke finner på andre London-busser, inkludert senger, lys, umiddelbare henting og super-raske hastigheter, kan Nattbussen også komprimere seg selv for å unngå muggeltrafikk. I en bemerkelsesverdig scene klemmer Nattbussen seg mellom to standard dobbeldekkerbusser. Og denne scenen finner sted på Lambeth Bridge, som er broen oppstrøms fra Westminster Bridge.

Charing Cross Road
Leaky Cauldron pub og vertshus for trollmenn, som fungerer som en inngangsport mellom den ikke-trollkarlske verden og Diagon Alley, ligger på Muggle Street i Charing Cross Road i Londons West End. Charing Cross Road er kjent for sine spesialiserte- og brukt bokhandlere og mer generelle brukte og antikvariske butikker som gir gaten en spennende sjarm.

The Leaky Cauldron
Mens mye av Diagon Alley scenene ble filmet i et studio, ble også flere virkelige steder i London brukt som innspillingssteder for Diagon Alley, og du kan besøke dem ganske enkelt.
Det første av disse innspillingsstedene for Diagon Alley var Leadenhall Market, et vakkert gammelt overbygd marked i City of London, som faktisk har røtter tilbake til 1300-tallet, noe som gjør det til et av de eldste markedene i byen. Leadenhall Market ble brukt som inngangen til Den lekke the Leaky Cauldron i Harry Potter og De vises stein. Mer spesifikt ble døren til en optikerbutikk i Bulls Head-passage brukt som inngangen til the Leaky Cauldron.

Australia House: Harry Potter’s Gringotts Bank
Gringotts! Hvem vil ikke besøke en trollmannsbank drevet av gobliner, med hvelv bevoktet av en drage? Dessverre er det ikke helt mulig. Men du kan ta en titt på bygningen som ble brukt som Gringotts – den storslåtte Australia House, som ligger på Strand og var stedet der interiørscenene for Gringotts ble filmet. Australia House, som navnet antyder, huser den australske ambassaden, og dessverre kan du ikke faktisk gå inn. Likevel kan du se på det fra utsiden og vite at like bak dørene er en magisk verden av marmor, lysekroner og gobliner, som Harry besøker i flere filmer, inkludert Harry Potter og De vises stein, samt i dramatiske scener i Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2.

Westminster Tube station
I Harry Potter og Føniksordenen reiser Harry og Mr. Weasley gjennom Westminster undergrunnsstasjon, der Mr. Weasley blir litt forvirret av Muggel-billettbommene på stasjonen. Disse scenene ble filmet i løpet av en hel dag på Westminster undergrunnsstasjon, noe som førte til at stasjonen måtte være stengt hele dagen. Med tanke på hvor travel denne stasjonen er, må det ha skapt ganske mye forstyrrelse!

Scotland Place: Harry Potter’s Ministry of Magic
Selv om det kan være litt komplisert som en ikke-trollmann å komme inn i Ministry of Magic, kan du fortsatt besøke stedet i filmene der tryllekunstnere ville gå inn i dette departementet. Det er funnet i Westminster, inntil virkelige regjeringsbygninger, noe som virker passende. Stedet er der Scotland Place møter New Scotland Yard. I filmen Harry Potter and the Half Blood Prince,  går Harry og Mr. Weasley inn i en telefonkiosk som fungerer som inngangen til Ministry of Magic. Dessverre var denne telefonkiosken bare en rekvisitt og eksisterte aldri på dette stedet i virkeligheten. Likevel kan du forestille deg at den er der, og du vil mest sannsynlig oppdage noen av Londons Harry Potter-gåturer her.

Pakkeur til Harry Potter Studio >
Siste på listen over Harry Potter-filmsteder i London er Warner Bros Studio, hjemmet til Warner Bros Studio Tour. Dette er faktisk litt utenfor byen, i nærheten av Watford Junction, men siden det er et så fantastisk sted å besøke, ønsket vi absolutt å inkludere det på listen vår. Hvis du bare gjør én ting relatert til Harry Potter i London, så bør det være dette. Dette filmstudioet var stedet der alle åtte Harry Potter-filmene faktisk ble filmet, og de har bevart mange av settene, klærne og rekvisittene fra filmene. Du kan besøke Storsalen, jernbanestasjonen, mange filminnspillingssteder inne på Galtvort, Den forbudte skogen og til og med  Diagon Alley.

Du vil lære mange av hemmelighetene om hvordan filmene ble laget, få muligheten til å drikke Butterbeer, og generelt oppleve all den Harry Potter-magien du kan forestille deg. Det er også steder å stoppe og spise, og en gigantisk gavebutikk full av alt som har med Harry Potter å gjøre.
Som sagt, hvis du bare gjør én ting på denne listen over Harry Potter-ting å gjøre i London, så anbefaler vi absolutt at det blir dette – vi likte virkelig vårt besøk og læringen om hvordan filmene ble laget.